Avtolog

  8037 ogledov

Avtolog

Avtolog je nepogrešljivo orodje, ki obiskovalcem omogoča pregled dostopnih podatkov o zgodovini vozila in pomaga pri ustvarjanju varnega in urejenega avtomobilskega trga.

Opis

Avtolog je nepogrešljivo orodje, ki obiskovalcem omogoča pregled dostopnih podatkov o zgodovini vozila in pomaga pri ustvarjanju varnega in urejenega avtomobilskega trga. Avtolog je z oktobrom 2020 postal del skupine AMZS. AMZS bo s svojim znanjem in izkušnjami omogočal nadaljni razvoj projekta. Skupaj bomo nadaljevali poslanstvo projekta in se še naprej trudili, da bodo podatki javno dostopni in da bomo skupaj ustvarjali varen in urejen avtomobilski trg. Odslej v modernejši podobi in po novem tudi z mobilno aplikacijo.

Avtolog so ustvarili člani Podatkovnega inštituta Inforum. Avtolog deluje na zbirki podatkov o registriranih motornih vozilih v Sloveniji, ki so javno dostopni na portalu OPSI. Z izboljšanim prikazom podatkov Avtolog ponuja uporabniku prijazno izkušnjo pri pregledu trenutnih trendov, kot tudi omogoča poglobljeno iskanje podatkov o posameznih vozilih.

Pregled trendov omogoča boljšo osveščenost uporabnika pri nakupu in izbiri vsakdanjega prevoznega sredstva tudi z okoljevarstvenega vidika (škodljivi izpusti, EURO standard). Hkrati krepimo zavedanje o varnosti in tehnični izpravnosti vozil ter z dostopnostjo podatkov pomagamo odločitvi za nakup rabljenega vozila. Iskanje podatkov o posameznih vozilih pripomore k boljši informiranosti uporabnika in zmanjšuje tveganje za prevaro pri nakupih vozil.

Slike