Piškotki in politika zasebnosti

SPLETNI PIŠKOTKI IN POLITIKA ZASEBNOSTI

Državni portal OPSI – Odprti podatki Slovenije za svoje nemoteno delovanje uporablja spletne piškotke.

Ob obisku portala OPSI prejmete:

  • piškotke za ohranjanje seje avtenticiranega uporabnika ob registraciji in/ali prijavi v portal OPSI,
  • tehnične piškotke, ki so posledica uporabljenih ogrodij CKAN in Drupal ter so značilni za vse aplikacije na isti osnovi (shranjevanje položaja menijev in trenutnega urejanja);
  • piškotek za nastavitev izbranega načina prikaza portala (dostopnosti), kadar uporabite to funkcionalnost,
  • piškotke za statistično sledenje uporabe portala OPSI, ki ga uporabljamo v namenskem orodju Matomo in ga ne pošiljamo zunanjim sistemom, kot je na primer Google Analytics,
  • piškotek za shranjevanje izbranega jezika ob uporabi pasice Google Translate; njegova uporaba je opcijska in se lahko navezuje tudi na uporabo ostalih Googlovih storitev.

Podrobne opise piškotkov, ki jih uporabljamo, si lahko preberete v nastavitvah uporabe piškotkov.

Dnevniški zapisi in hramba podatkov

Za zagotavljanje pravilnega delovanja in možnosti odprave napak strežniki začasno hranijo tudi dnevniške zapise o dostopih do portala in izvedenih zahtevkih. Ob prijavi v portal se zabeležijo uporabniško ime ter vloge prijavljenega uporabnika, ob vsakem klicu pa uporabljeni spletni odjemalec. Ti podatki se hranijo izključno za analizo morebitnih napak v delovanju in se ne povezujejo z drugimi bazami podatkov. IP naslovi zahtevkov se na strežnikih OPSI ne shranjujejo.

Osebni podatki urednikov

Ob registraciji novega urednika se v podatkovno bazo OPSI shrani ime, priimek in elektronski naslov urednika za potrebe obveščanja in kontaktnih obrazcev. Ti podatki se hranijo trajno, vendar jih na zahtevo lastnika po potrebi pobrišemo. Dnevniški zapisi njegovih akcij se ob tem začasno še ohranijo.