Dan odprtih podatkov s svečano otvoritvijo Stičišča odprtih podatkov

Dan odprtih podatkov s svečano otvoritvijo Stičišča odprtih podatkov

 

 

Spoštovani,

vabimo vas na DAN ODPRTIH PODATKOV, ki bo potekal ob mednarodnem dnevu odprtih podatkov. Ta poseben dan bomo s svečano ustanovitvijo Stičišča odprtih podatkov Slovenije obeležili tudi pri nas.

Naš namen je seznanjati in širiti zavest o pomembnosti in vlogi odprtih podatkov za razvoj družbe. Zato bo svečani ustanovitvi Stičišča sledil posvet z različnimi strokovnjaki in deležniki na temo uporabe odprtih podatkov v inovacijskem ekosistemu, prednostih uporabe odprtih podatkov za gospodarstvo in predstavitev dosedanjih dobrih praks.

Dan odprtih podatkov bo potekal v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, v petek, 6. marca 2020, z začetkom ob 9. uri, dvorana C.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Pošljite svojo prijavo najkasneje do srede, 4. marca 2020.

POVABILO K SODELOVANJU V STIČIŠČU ODPRTIH PODATKOV SLOVENIJE – OPSI HUBU

Nosilca ustanovitve, Tehnološki park Ljubljana d.o.o. (projekt ODEON - Open Data for European iNnovation - programa Interreg Mediterranean) in Gospodarska zbornica Slovenije (IKT-Horizontalna mreža) si bosta ob podpori Ministrstva za javno upravo prizadevala za celostno sodelovanje pri spodbujanju in promociji ter razvoju odpiranja podatkov ter ponovne uporabe odprtih podatkov z namenom, da se razvijejo podjetniške, družbene in socialne vrednosti odprtih podatkov.

Glavne aktivnosti Stičišča odprtih podatkov Slovenije

  • spodbujanje uporabe ter širjenje razpoznavnosti OPSI portala,
  • zavzemanje za večjo podporo političnih odločevalcev za odpiranje podatkov,
  • spodbujanje razvoja mehanizmov za financiranje uporabe odprtih podatkov v nevladnem sektorju in v gospodarstvu,
  • zavzemanje za tvorno sodelovanje vseh akterjev in deležnikov na področju uporabe odprtih podatkov in ponovne uporabe odprtih podatkov in
  • zavzemanje za aktivno sodelovanje z mednarodnimi partnerji in vozlišči (hubi) iz držav članic EU.


Postanite del Stičišča odprtih podatkov Slovenije tudi vi in tako prispevajte k njegovemu aktivnemu razvoju. Vabimo vas, da izpolnite priloženo pismo o nameri. Podpisano pismo o nameri vrnete kot scan pdf dokument. Ker spodbujamo digitalizacijo, prilagamo navodila za elektronsko podpisovanje: https://www.si-trust.gov.si/sl/si-pass . Za elektronsko podpisovanje morate biti registriran uporabnik, za kar se potrebuje digitalno potrdilo.

Podpisano pismo o nameri pošljete na e naslov: monika.cvetkov@tp-lj.si, najkasneje do petka 27. 2. 2020.

POMOČ PRI RAZISKAVI O UPORABI ODPRTIH PODATKOV

Z namenom, da bi se med koristniki odprtih podatkov (podjetniki, razvijalci, analitiki in številni drugi) v večji meri razvila podjetniška, družbena in socialna vrednost odprtih podatkov, smo pripravili anketni vprašalnik, s katerim bi radi pridobili potrditve in  informacije za nadaljnji razvoj uporabe in ponovne uporabe odprtih podatkov. Da bodo naše storitve še boljše, vas prijazno vabimo k izpolnjevanju anketnega vprašalnika, najkasneje do petka, 27.2.2020.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na naslednjih elektronskih naslovih: ales.pevc@tp-lj.si ali monika.cvetkov@tp-lj.si ali odprti-podatki.mju@gov.si

Več o dogodku                                             Prijava                                     Pismo o nameri