Uvodni dogodek Festivala odprtih podatkov 2017

Uvodni dogodek Festivala odprtih podatkov 2017

 

Uvodni dogodek letošnjega Festivala odprtih podatkov javnega sektorja, ki je bil v sredo, 4. 10. 2017 je uspel. Rdeča nit letošnjega dogodka je bila vizualizacija podatkov, ki predstavlja moderno različico vizualnih komunikacij. Gre za ustvarjanje vizualne predstave o podatkih. 

Želeli bi se zahvaliti vsem, ki ste se dogodka udeležili. Še enkrat se zahvaljujemo tudi vsem predavateljem za zanimive predstavitve primerov dobrih praks. Vse tiste, ki se dogodka niste udeležili vas vabimo, da se nam pridružite prihodnje leto.

Že sedaj vas vabimo na naš naslednji dogodek v okviru Festivala odprtih podatkov 2017, ki bo predvidoma februarja oz. marca 2018. Na dogodku bodo študentje Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede, Fakultete za računalništvo in informatiko in Fakultete za upravo predstavili seminarske naloge na temo ponovne uporabe podatkov javnega sektorja (analize, vizualizacije, aplikacije).

Link na PR novico MJU (objavili smo tudi nekatere prezentacije z dogodka). V prihodnjih dneh bomo objavili tudi video posnetek dogodka.

Moč je v podatkih. Odprimo jih skupaj!

Ekipa OPSI