1083 ogledov

Gastronomske regije Slovenije

Slovenija je opredeljena kot stičišče gastronomske različnosti in lokalnih okusov. Posebnosti gastronomske podobe temeljijo v izjemnem kulturnem in razvojnem stičišču evropskega alpskega, mediteranskega in panonskega prostora, kar je skozi stoletja pogojevalo razvoj in oblikovanje specifičnih kulturnih in življenjskih slogov na ozemlju, ki ga ima danes Republika Slovenija. Slovenijo je prof. dr. Janez Bogataj razdelil na podlagi raziskav na 24 gastronomskih regij, v katerih so strnjene najbolj značilne jedi vseh družbenih skupin in različnih obdobij, kar predstavlja specifično gastronomsko identiteto Slovenije in posameznih regij. Za namen izvedbe hackathona »Kulturna pustolovščina na dlani« je Ministrstvo za kulturo shematično prikazane regije natančneje opredelilo v prostoru (po političnih in fizično-geografskih mejah). Nadaljujte z branjem ...

Datoteka: “Ministrstvo za kulturo”

Predogled

Predogled je na voljo le za datoteke CSV, XML, XLS, XLSX, JSON, GEOJSON, slike (PNG, JPG, GIF) ter prosto besedilo.

Format:
HTML
Preverjanje kakovosti:
  • Zaznani format: HTML
  • Zadnji pregled: 11/06/2021
  • Povezava preusmeri na: https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-kulturo/
Naslov URL http://www.mk.gov.si/
Datum posodobitve Ni podatka
Scraper url Ni podatka
Scraped Ni podatka