Družbena prehrana, 1981 - 1983

S prvo sociološko raziskavo prehrambenih navad v Sloveniji smo obravnavali predvsem dejavnike, ki vplivajo na odnos do prehranjevnja v delovnem okolju. V prvem delu smo analizirali statitične podatke o organizaciji in razširjenosti prehranjevanja v delovnem okolju. V drugem delu pa smo raziskovali stališča in mnenja uporabnikov o organizaciji in kvaliteti prehranjevanja v delovnem okolju in deloma tudi bivalnem okolju, ki smo jih zbrali z anketetno raziskavo med uporabniki oz. potrošniki. V Sloveniji je organizirano prehranjevanje v delovnem okolju dokaj razširjeno, kvalitativno pa precej niha glede na panogo in velikost delovnih organizacij. Odnos uporabnikov do prehranjevanja v delovnem okolju je odvisen od kvalitete in organiziranosti prehranjevanja in tudi od splošnih prehrambenih navad potrošnikov. Navkljub razvitosti »družbene prehrane« stališča uporabnikov podlegajo številnim in močnim predsodkom. Glavna vrednost raziskave je v tem, da je povezano obravnavala organizacijske, tehnološke in sociološke vidike prehranjevanja na delovnem mestu. Nadaljujte z branjem ...

Datoteka: “Kako do podatkov ADP”

Predogled

Predogled je na voljo le za datoteke CSV, XML, XLS, XLSX, JSON, GEOJSON, slike (PNG, JPG, GIF) ter prosto besedilo.

Format:
HTML
Preverjanje kakovosti:
  • Zaznani format: HTML
  • Zadnji pregled: 28/12/2025
  • Povezava preusmeri na: https://www.adp.fdv.uni-lj.si/pogoji-uporabe/
Naslov URL https://www.adp.fdv.uni-lj.si/uporabi/kako
Datum posodobitve Ni podatka
Scraper url Ni podatka
Scraped Ni podatka